Велика кількість свіжих фруктів і ягід у літній період дає багато можливостей підготуватися до зими. Найпростіший спосіб заморозити ягоди на зиму, помістивши їх у контейнер. Однак, це не найкращий варіант, оскільки так втрачаються їхні смакові властивості. Пропонуємо спробувати два перевірених методи, які описує портал "Со вкусом".

Вам знадобиться:

  • ягоди за смаком
  • блендер
  • форма для льоду або цукерок
  • zip-пакет

Заморожування ягід, скріншот: YouTube

Спосіб № 1

Добре помийте ягоди і обсушіть їх. Видаліть всі листочки. Далі подрібніть полуницю за допомогою блендера. У результаті повинно вийти пюре. Розлийте отриману масу по формах. Можна використовувати пластикову форму для льоду або силіконову форму для цукерок. Помістіть форму в морозилку. Коли пюре застигне, можете перекласти заготовки у звичайний пакет або контейнер.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Спосіб № 2

Зробіть ягідне пюре способом, який ми описували вище. Перекладіть масу в великий zip-пакет. Розподіліть пюре тонким шаром по всьому пакету. Акуратно видаліть зайве повітря з пакету і щільно закрийте його. Покладіть пакет з пюре на дошку і перенесіть його в морозилку. Щоб лист замороженої ягоди вийшов рівним, заморожуйте продукт просто на дошці. Пакети пізніше можна поскладати шарами.

Взимку таке ягідне пюре можна додавати у смузі, випічку, соуси та інші страви. 1-й метод хороший, якщо вам потрібно зважити конкретну кількість ягід, а 2-й зручний, коли в морозилці небагато місця.

Заморожування ягід, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля