З'явилася інформація, що громадяни України зможуть виходити на пенсію раніше терміну, тобто до 60 років. При цьому дана можливість буде у всіх, незалежно від роду зайнятості. Однак не все так просто, для цього потрібно заробити чималий стаж.

Відомо, що така можливість з'явиться у покоління, що працює в даний момент, в 2028 році по завершенню пенсійної реформи щодо збільшення страхового стажу. Починаючи з того моменту всі українці зі стажем 40 років зможуть вийти на заслужений відпочинок до настання 60 років. Про це пишуть українські ЗМІ.

Пенсіонери, фото з вільних джерел

Так, в редакцію газети "Пенсійний кур'єр", №25 (891) звернулася жінка 1962 року народження, у якої на сьогодні є 40 років стажу. Вона запитала, чи може вийти на пенсію достроково?

"Ні, тільки в 60 років. При наявності 40 років стажу незалежно від віку можна буде піти на пенсію тільки з 2028 року", - відповіла їй Галина Мастюгіна, заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

пенсіонери, фото: Уніан

Для жінок в 2021 році закінчиться реформа, пов'язана із збільшенням пенсійного віку. З 1 квітня 2020-го вони можуть оформляти виплати досягнувши 59,5 років. А з 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок дорівнюватиме чоловічому і становитиме 60 років.

Якщо ж людині не вистачає стажу, то його можна купити. Законодавство передбачає можливість покупки до п'яти років стажу, при цьому кожен рік обійдеться приблизно в 25 тисяч.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Чернівцями школяр обчистив немічну пенсіонерку - стало нудно на карантині.

Як повідомляв Знай.uа осатанілий франківчанин проштрикнув ножем пенсіонера - прямо в серце.

Знай.uа писав, більше 5 мільярдів: які пенсії у липні отримають українці.