“Ворота у потойбічний світ” лише збільшуються, проте вчені щасливі: Східний Сибір дарує унікальну можливість вивчати вічну мерзлоту і екосистеми, яким понад 600 тисяч років.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає ресурс LikeMe.

У Східному Сибіру розташований Батагайський розлом - природне явище, сформоване обвалом ґрунту в рідину із вмістом льоду. Через свою красу і загадковість для звичайних людей, місцеві жителі назвали цей кратер “воротами у потойбічний світ”.

Зафіксовано, що на початку свого існування кратер мав середні розміри, проте через глобальне потепління у світі у екстремальну спеку для свого регіону кратер щорічного збільшується на 10 метрів. Нині розлом має понад 900 метрів у ширину, і він продовжить збільшуватись, адже нічого не передбачає зменшення температури найближчим часом.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Батагайський розлом, фото Pikabu

Хоча все звучить дещо апокаліптично, вчені напрочуд раді такому розвитку подій у кратері, адже ця ситуація дозволяє проводити чисельні дослідження, які розкриють подробиці життя на Землі понад 600 тисяч років тому. Німецькі палеокліматологи стверджують, що саме в Батагаї можна знайти найдавнішу вічну мерзлоту Євразії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Апокаліптичний метеорит 10 серпня погасить пожежі в Сибіру: прибульці вже мчать до Росії, хоч комусь не все одно.

Як повідомляв портал Знай.ua, Сибір горить пекельним полум'ям: на місці лісу утворилися марсіанські рівнини.

Також Знай.ua писав, що У Росії палає не тільки Сибір, але і "чердак" Жириновського: "Закидати бомбами".