Відрахування з пенсії в Україні здійснюються в установленому законом порядку на підставі судових рішень, ухвал, постанов і вироків, виконавчих написів нотаріусів та інших рішень і постанов. Нюанси стягнень з виплат пояснює "Пенсійний кур'єр" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте Знай в Google News!

"Пенсійний кур'єр" дав розгорнуту відповідь на наступне питання: "Підкажіть, у яких випадках із пенсії можуть відраховувати 50% від загальної суми?".

Пенсіонерка, фото: youtube

Зазначається, що відрахування з пенсії здійснюються в установленому законом порядку на підставі судових рішень, ухвал, постанов і вироків (щодо майнових стягнень), виконавчих написів нотаріусів та інших рішень і постанов.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» з пенсії може бути відраховано не більше як 50% від її розміру на утримання членів сім'ї (аліменти), на відшкодування пенсіонером шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, а також у зв’язку зі смертю постраждалого, на повернення переплачених сум заробітної плати в передбачених законом випадках. З усіх інших видів стягнень може бути відраховано не більше як 20% від пенсії.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги