Українець з Тернопільщини винайшов власний спосіб економно обігріти оселю. Так, житель Шумська Боярський Владислав вирішив відмовитися від обігріву будинку газом у зв'язку із космічними тарифами. Сама ж ідея підвищення енергоефективності будинку виникла у чоловіка ще 10 років тому. Однак до її реалізації Владислав взявся лише три роки тому.

Обігріває житло

За словами чоловіка, все почалося з покупки сонячного повітряного колектора для установки на даху свого будинку. Чоловік повністю переробив систему опалення житла, саме завдяки цьому сім'я перестала витрачати колосальні суми на оплату рахунків, а це близько 3-4 тисяч гривень за газ.

Якщо ж сонячної енергії не вистачає, то сім'я використовує електричні обігрівачі. В таких умовах середня температура в будинку близько +20 градусів, а оплата по рахунках складає від 600 до 900 гривень в місяць.

Сонячні батареї: ціна, види, окупність, Sunsayenergy.com

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

На даху будинку встановлено колектор, який використовує енергію сонця. Найбільш холодне місце біля вхідних дверей – там винахідник встановив спеціальний повітряний компресор. За словами Влада, він необхідний для фільтрації та очищення повітря. Потім це повітря направляється в колектор, прогрівається там до 40 градусіві теплим повертається в приміщення.

Таким чином, середня температура у кімнатах становить 20 градусів. За словами господаря, на обігрів всього трикімнатного будинку вистачає лише 30 хвилин. По суті система обігріву будинку аналогічна системі автомобільної печі.

Основа колектора дерев'яна, всі елементи пофарбовані в чорний колір, щоб уникнути необхідності частої заміни деталей. Чоловік склав колектором самостійно і витратив на це до 1,5 тисяч гривень. Тож тепер родина у 7 разів менше коштів тратить на опалення.

Нагадаємо, українці роками переплачували за газ.

Як повідомляв Знай. ua, що необхідно робити при відсутності гарячої води та опалення.

Також Знай. ua писав, що українці платитимуть за тепло по-новому.