У Києві з'явилася перша кімната кризового реагування для осіб, постраждалих від насильства в сім'ї. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда, передає Офіційний портал Києва.

Проект реалізований у рамках спільної між КМДА і Фондом народонаселення ПРООН програми побудови системи протидії та запобігання гендерно зумовленого насильства.

"Найбільша проблема, яка у нас є, – це коли жінка, часто разом з дитиною, тікає від кривдника, опиняється просто на вулиці, а соціальної послуги, яка повинна надаватися, немає. Для цього, власне, і було створено цю кризову кімнату, яка повинна стати тимчасовим притулком для постраждалих від насильства. За час, що постраждалі будуть тут перебувати, вони отримають весь спектр необхідної допомоги: психологічної, юридичної. Також у кімнаті кризового реагування забезпечують харчуванням та засобами особистої гігієни", – заявила Хонда.

кризова кімната для жертв домашнього насильства

кризова кімната для жертв домашнього насильства

При цьому адреса будинку не розголошується з міркувань безпеки постраждалих від насильства. У "кризовій кімнаті" працюватимуть 4 соціальні працівники, які будуть там перебувати подобово. Крім того, у кімнаті кризового реагування можуть проживати 4 дорослих та двоє дітей.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

кризова кімната для жертв домашнього насильства

кризова кімната для жертв домашнього насильства

кризова кімната для жертв домашнього насильства

Після закінчення граничного строку перебування у кімнаті потерпілу особу можуть влаштувати в притулок або спеціалізовані служби, які надають соцпослуги.

Як відомо, у столиці також працює служба "Телефон довіри" (044 272-15-00 – з мобільного і 15-00 зі стаціонарного), яка надає психологічну підтримку для жертв домашнього насильства.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як діяти у випадку травми від домашнього насильства.

Як повідомляв портал Знай.uа, стріляли над головою, ставили на коліна і взяли силою – в Кагарлику поліцейські катували дівчину.

Також портал Знай.uа писав, що в Києві затримали 28-річного чоловіка, якого підозрюють у зґвалтуванні 13-річного, створенні та розповсюдженні дитячої порнографії з участю потерпілого.