Систему збору плати за проїзд з вантажівок з загальною масою понад 12 т пропонують ввести в Україні. Про це повідомляється на веб-сайті Верховної Ради.

перевантажені фури

"Укравтодор" пропонує брати плату з власників всіх вантажівок важче 12 т за користування дорогами загального користування. Тариф буде прописаний в окремому порядку, а штрафи відомі вже зараз:
• за перше порушення норм - перевізнику штраф 8 500 грн і водієві 3 220 грн;
• повторне порушення - 6 460 грн.

У Раді вже зареєстровано 2 законопроекти. Відповідна пропозиція викладена у законопроєкті №3544, який був ініційований низкою депутатів з партії "Слуга народа".

Фура
fakty.ua

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Законопроект розроблений на виконання пункту 1813 плану заходів з виконання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Паралельно з розробкою законопроєкту пропонується розробити порядок стягнення плати з урахуванням вимог та рекомендацій нормативних документів ЄС.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі ускладнюється пропуск транспортних засобів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" у Києві буде частково обмежений рух транспорту. Обмеження буде діяти на эстакадном виїзді на Південний міст.

Також портал "Знай.uа" писав, що у Києві планують зробити платним в'їзд у центр міста, щоб зменшити транспортний трафік в столиці. Вартість проїзду концесійних платних дорогах в Україні не повинна перевищувати ціну проїзду в Європі.