Відомий український лікар гінеколог і за сумісництвом блогер Ольга Білоконь поділилася зі своїми читачами інформацією про те, як відбуваються різні процеси в басейні, наповненому хлоркою. Фахівець пояснила, чому басейн набагато безпечніше, ніж озеро або річка.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Ольги Білоконь в мережі Instagram.

Публікація Ольги Білоконь, скріншот: Instagram

"Дайте відповідь на запитання, чи готові ви залізти у ванну з водою, в якій тільки що викупався інша людина? А може навіть не один? Згідно з опитуваннями, 95% людей відмовляться повторно використовувати чужу воду для купання. При цьому більше 40 % не приймають душ, перш ніж викупатися в басейні і майже стільки ж людей не миються після нього. Я завжди заохочую будь-яку фізичну активність, у тому числі плавання в басейні, рекомендую це навіть вагітним. Але коли ж у нас сформується правильна культура його відвідування! Обробка та догляд за басейном, сучасне і правильне використання дезінфікуючих засобів — це все правильно і прекрасно. Це 2/3 з всіх необхідних складових для створення чистого і безпечного басейну. Але ще одна третина — це люди та їх поведінка."- запитує Ольга.

Далі фахівець пояснює, навіщо потрібно митися перед тим, як йти купатися у громадському місці.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Душ з використанням миючих засобів допомагає видалити з тіла піт, косметику, масла, сліди сечі і фекалій. Це важливо, бо як: в абсолютній більшості басейнів, джакузі, аквапарків продовжує використовуватися хлор для знищення хвороботворних мікроорганізмів; хлор є високоефективним дезинфікуючим засобом. Може вимагатися від 1 хвилини до декількох днів для знищення деяких збудників. Коли хлор вступає у взаємодію з потом, сечею, вашими кремами, маслами та ін. речовинами, можуть створюватися більш токсичні, іноді газоподібні речовини, які "зависають" над поверхнею води і легко вдихаються плаваючими в басейні людьми. Миття тіла (з акцентом на перианальной області) допомагає знизити ризик захворювань (гострих кишкових інфекцій в основному).", - пише Ольга Білоконь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Єфросиніна взяла під свою опіку зґвалтовану в Кагарлику дівчину.

Як повідомляв Знай.uа у Львові медики врятували життя дівчинці з "дзеркальними" органами - дві матки.

Знай.uа писав, в Запоріжжі батько звинуватив студента у зґвалтуванні 15-річної доньки - гінеколог приголомшив правдою.