Стреси і проблеми можуть порушити звичний режим і стати причиною безсоння. Людина, яка погано і мало спить, стає більш дратівливою і менш зосередженою. Якщо ви давно страждаєте від втрати сну, ділимося з вами методикою, яку використовують у спецназі.

Навчіться розслаблятися перед сном – увімкніть заспокійливу музику, прийміть ванну. Якщо заснути все ще не виходить, використовуйте одну з ефективних методик.

1. Дихання сну. Ця техніка спрямована на те, щоб заспокоїти нервову систему. Розмірене дихання допоможе розслабити тіло і викличе сонливість вже через 2–3 хвилини. Зробіть за 5 секунд глибокий вдих, потім за цей час видих і паузу. Весь цикл займе 15 секунд. Повторюйте, поки не заснете.

будильник, фото Pxhere

2. Метод Суворова. Цією технікою користувався відомий розвідник Суворов. Лягайте на спину, витягніть руки уздовж тулуба і покладіть долонями вгору. Повністю розслабтеся, закрийте очі і закотитіть зіниці вгору так, щоб було комфортно.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

3. Білий шум. Для комфортного сну нам потрібна повна тиша. Коли людина потрапляє в такі умови, відсутність звуків дратує ще більше. Знайдіть своє джерело білого шуму (цокання годинника, тиха музика, дзюрчання води) і зосередьтеся на ньому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, топ-7 лайфхаків для швидкого засипання.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти назвали головний недолік "нічного режиму".

Також портал Знай.uа писав, як налагодити сексуальне життя, якщо поруч діти і маса проблем.