Під Запоріжжям археологи натрапили на місце поховання скіфів, які жили в 4 столітті до нашої ери, та знайшли низку артефактів.

Про це стало відомо з Facebook-сторінки самих дослідників.

Як відзначається, проводилися розкопки на Мамай-Горі, яка розташовується поруч із селищем Велика Знам’янка. Відтак, всього за два тижні археологам вдалося дослідити 9 комплексів, де й відкопали низку артефактів.

Фото з місця розкопок

"За 12 днів роботи ми вже встигли дослідити 9 комплексів, серед яких сім культових скіфських ям (IV ст. до н. е.), в яких ми знайшли: горщик з рідкісним декором; фрагменти жаровні; фрагменти вінчика великої корчаги, орнаментованої пальцевими защепами; курант; кістки великої та малої рогатої худоби, уламок щелепи хижої тварини", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Фото з місця розкопок

Також археологи знайшли ногайське поховання з нетиповим орієнтуванням поховання для цих кочівників.

Скріншот допису

Нагадаємо, що залишки скіфського воїна, які були знайдені в кургані Сариг-Булун ще 1988 року, виявилися жіночими. Тоді поховане тіло було розміщено в колоді, що сприяло природній муміфікації, разом зі зброєю. А відтак, археологи дійшли висновку, що поховання датується VII століттям до н. е., тобто раннім скіфським періодом, і людські рештки - чоловічі.

Щоправда, як виявилось, весь цей час, в кургані молодим скіфським воїном була дівчина. Це перша подібна знахідка на території Сибіру.

Як повідомляв портал Знай.uа Світ побачив золоте вбрання монгольської принцеси XIII століття Вчені вивчили вбрання монгольської принцеси

Також портал Знай.uа писав, що В Італії під виноградниками відкопали римський скарб, який зводить з розуму – "Таке збиває з пантелику!"