У п'ятницю, 24 липня, майже на всій території України очікується сонячна і тепла погода. Винятком стане Закарпатська та Одеська області, де протягом дня вірогідні дощі з грозами.

Прогноз Укргідрометцентру на 23 липня

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, в п'ятницю найтеплішим регіоном країни стане Південь, де температура повітря зупиниться на рівні +25 +30 градусів. Найтепліша область Запорізька – +29 +31 градус.

Менш спекотно буде на Сході – +25 +27 градусів. Майже така ж ситуація очікується в центральних областях – +24 +26 градусів.

погода в Україні, фото pxhere

Найнижча температура повітря на Заході – +23 +26 градусів. Так, жителів західної області протягом дня очікують дощі з грозами. Вночі також може йти дощ, в Одеській і Миколаївській областях.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

"Україна загалом належатиме сухій погоді, полежить серед підвищеного атмосферного тиску. Проте або хвости фронтів, або місцеві конвективні явища зумовлять періодичні дощі та грозу у центральних областях, на північному сході, у прикарпатських областях та на Одещині", - написала синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

У Києві завтра істотні опади – навряд чи. Температура повітря в столиці буде коливатися близько +25 +26 градусів.

Народний прогноз погоди в Україні

24 липня відзначається день пам'яті святої рівноапостольної Ольги. Також вшановується пам'ять великомучениці Євфімії Всехвальної. Часто цей день буває грозовим. Наші пращури помітили, якщо в цей день сонячно, то урожай зернових культур буде хорошим.

погода на 24 липня, скріншот з сайту Укргідрометцентр

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.