Кримська сколопендра рідко буває довше 15 см, але здатна доставити людині серйозні неприємності

Читайте Знай в Google News!

Непрохану гостю виявили у себе вдома жителі Хортицького району (Бабурка). Так, у квартиру до людей заповзла сколопендра гігантських розмірів. Раніше вони зустрічались лише у Криму і південних регіонах. А через зміну клімату тепер пробираються все глибше в Україну.

Сколопендра, фото: youtube

Сколопендра, фото: youtube

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Кримська кільчаста, сколопендра - представник сімейства губоногих багатоніжок. У біологічній номенклатурі вона іменується Scolopendra cingulata.

Сколопендра може з'їсти будь-яку істоту, що не перевищує її габаритами, так що полює навіть на маленьких ящірок або змійок. У довжину вона досягає 10-15 см, росте протягом життя.

Люди недаремно побоюються кільчастих сколопендр – це отруйні багатоніжки. Здорової дорослої людини їх отрута не вб'є, але 1-3 доби хвороби забезпечить. Особистості ж зі слабким здоров'ям, діти, алергіки при зустрічі з нею взагалі ризикують життям.

Укус її дуже болючий, навколо нього швидко виникають запалення, набряк, почервоніння. У жертви нападу піднімається температура, болить голова, ломить суглоби, можуть початися галюцинації, розвинутися різні прояви алергії (в тому числі і задуха).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у київському озері спіймали моторошного монстра з зубами-лезами - "Якийсь дурень випустив…"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Запоріжжі рибалки зловили незвичайний улов-рибу схожу на піранью. Як виявилося, це просто сонячний окунь, і багато "завзятих" рибалок відразу ж її впізнали.

Також, "Знай.uа" писав, що відразу в двох областях України спостерігали "міні-торнадо" - бурі з пилу і піску.