У чотирьох хасидів, які знаходяться на кордоні в Нових Яриловичах виявили коронавірус. Проте від госпіталізації паломники відмовилися і вирішили залишитися на україно-білоруському кордоні.

Читайте Знай в Google News!

Голова Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Оксана Мудра у коментарі для "Суспільне" розповіла, що у чотирьох хасидів медики підтвердили COVID-19. Їм запропонували госпіталізацію у білоруську лікарню, але ті не захотіли. В результаті люди залишилися на кордоні між Україною і Білоруссю.

Хасиди на кордоні, скріншот: YouTube

Представники Національного комітету Червоного Хреста разом із загоном швидкого реагування вирішили надати допомогу хасидам на кордоні. Вони передали 60 пакетів засобів особистої гігієни, 60 теплих ковдр і 60 літрів води.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Від єврейської громади Умані хасидам доставили 4000 пакетів спеціальної їжі. Як зазначає Оксана Мудра, паломники почувають себе задовільно, допомозі вони зраділи. Хасиди перебувають у прекрасному настрої, співають і танцюють.

Зараз на кордоні України та Білорусі знаходиться близько півтори тисячі хасидів, які прибули на святкування Рош-га-Шана. Однак українська сторона тимчасово обмежила рух транспорту і громадян у пункті "Нові Яриловичі".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що шахраї спустошують рахунки українців за допомогою мобільних додатків: як повернути гроші