З початку року українці сплатили тільки 6% виписаних штрафів за порушення ПДР. Причиною є те, що українці-порушники просто не знають про те, що за ними числяться штрафи.

Читайте Знай в Google News!

Камери для автофіксації значно підвищили кількість штрафів для українських водіїв. Держава, однак, недоотримує мільйони гривень, адже платять за свої порушення далеко не всі.

З початку 2020 року було відкрито виконавчих проваджень на суму 736 мільйонів гривень за адміністративне порушення ПДР. А ось сплачено водіями лише 6% від суми відкритих виконавчих проваджень за простроченими штрафами за адміністративне порушення ПДР – 45 мільйонів гривень. Такі дані наводить Денис Дмитров, експерт в області створення і розвитку інноваційних сервісів і додатків, державно-комерційного партнерства і засновник Штрафи UA.

"багато людей просто не знають про те, що у них є штраф, втрачають свої постанови, платять неповні суми, допускають помилки в реквізитах. Тому 49% штрафів просто не доходять до бюджету і числяться як непогашені", – говорить Денис Дмитров.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Оплатити штраф можна в банках, фінансових установах, платіжних терміналах, за допомогою онлайн-додатків і спеціалізованих сервісів. Однак не варто забувати, що у кожного штрафу є свій період для оплати, у штрафів, які виносять патрульні, термін сплати становить 15 календарних днів. У штрафів, які були виписані за паркування і після фотофіксації цей термін більше – 30 днів календарних. А якщо оплатити їх в перші 10 робочих днів, то буде достатньо внести лише 50% від суми штрафу.

"Оплачено-не означає, що штраф погашено. Оплата штрафу складається з великої кількості ланок. Якщо неправильно вказати призначення, реквізити і т.д., система не розпізнає і автоматично не підтягне цю інформацію і штраф не буде вважатися погашеним", – пояснює Дмитров.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські юристи створили додаток, який допоможе уникнути несподіваних покарань.

Як повідомляв Знай. ua, в яких випадках водій може не пропускати пішохода.

Також Знай. ua писав, що водіям-порушникам депутати вдарять по кишені, що потрібно знати про нові штрафи.