Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поділилася позитивними новинами. Так, фахівці організації заявили, що вже створено новий ефективний експрес-тест, який може визначити наявність COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебрейесуса на прес-конференції в Женеві.

Лабораторія, скріншот: YouTube

Тест нового типу зможе виявити коронавірусну інфекцію протягом 15-30 хвилин. А його вартість поки оцінюється в 5 доларів (приблизно 140 українських гривень) за один екземпляр. Крім того, такий експрес-тест не вимагає складного лабораторного обладнання.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

За даними ВООЗ, протягом шести місяців буде закуплено 120 млн нових експрес-тестів, які будуть доступні для країн з низьким і середнім рівнем доходів.

Лабораторія, коронавірус, фото: Pixabay

"Це дозволить розширити тестування, особливо у важкодоступних районах, де немає лабораторій або достатньо підготовлених медичних працівників для проведення тестів полімеразної ланцюгової реакції", - зазначив глава ВООЗ.

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україні коронавірусна інфекція вражає не тільки дорослих, а й дітей. Тільки в Києві захворіло понад 20 тисяч осіб, причому 1 592 з них діти. Кількість хворих дітей збільшилася з початком навчального року. Зокрема, за останні чотири тижні хворобу підчепили 674 дитини. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, лідер "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політик розповіла про симптоми.

Як повідомляв Знай.uа, у київські гуртожитки пробрався коронавірус.

Знай.uа писав, у Чернівцях одужала лікарка, яка двічі "підчепила" китайський вірус: "Так пощастило не всім".