Ця реформа важлива для розвитку бізнесу в Україні. Про це розповів Міхаель Саакашвілі, глава виконкому Нацради реформ.

Експерти кажуть, що процедура під'єднання зараз тривала і дорога: "Вся процедура зараз триває в середньому 300 днів. Ще й платить за все клієнт".

У Нацраді реформ впевнені, що поліпшити ситуацію можна, якщо дати можливість енергокомпаніям вкладати в розвиток електромереж і зобов'язати їх сплачувати частину вартості приєднання. Для цього треба змінити параметри стимулюючих тарифів і встановити ставку 6% замість 3%.

"Пакет законів, який ми розробили, який підтримала Нацрада, прем'єр країни, голова Верховної Ради, міністр профільний і всі проголосували за", – зазначив Саакашвілі.

Голова виконкому Нацради реформ впевнений, що спрощення приєднання – це ключ до розвитку бізнесу в Україні: "Під'єднання електроенергії. Якщо не полегшувати, а ми полегшуємо, не буде нових бізнесів. Полегшимо – будуть бізнеси. Тому треба швидко приймати".

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, раніше в.о. міністра енергетики заявила, що НКРЕКП не прислухалися до позиції експертного співтовариства і учасників ринку і прийняли параметри стимулюючого тарифу, які зараз перешкоджають реформі здешевлення під'єднання до електромереж. Згідно з концепцією реформи, оператори системи розподілу повинні будуть посилювати потужності для приєднання нових клієнтів за власний кошт. Але для цього необхідно забезпечити їм достатню ставку прибутковості в новому тарифному регулюванні. Експерти вважають, що необхідно підвищити діючі 3% до 6-7%.

Відзначимо, раніше Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу заявила, що НКРЕКП повинна переглянути параметри стимулюючого тарифу для операторів систем розподілу.