Про це він повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

За словами Ляшка, на цю радикальну міру доведеться піти, якщо стане очевидно, що через тиждень або два (такий інкубаційний період COVID-19) в лікарнях не залишиться вільних ліжко-місць. Як країн, приклад з яких буде змушена брати Україна, він назвав Ізраїль, Іспанію та Францію.

Заступник міністра охорони здоров'я також порівняв нинішню ситуацію з тією, що була минулої весни, коли дійсно вводився локдаун. Тоді в лікарнях всієї країни було 12 тисяч місць для лікування уражених коронавірусів. Зараз їх близько п'ятдесяти тисяч, і Кабмін виділяє кошти на те, щоб 80 відсотків з них були забезпечені подачею кисню (зараз таких місць небагато чим понад 12 тисяч).

Крім того, Віктор Ляшко позитивно оцінив результати весняного тотального карантину — завдяки йому вдалося уникнути різкого стрибка захворюваності та смертності, хоча національна медична система тоді була набагато гірше підготовлена ​​до боротьби з пандемією, ніж зараз.

Однак глава МОЗ Максим Степанов вважає повний локдаун для нашої країни неможливим.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

На його думку, українська економіка не витримає другого удару, подібного до того, що вона перенесла навесні. Своєю метою Степанов бачить у збереженні балансу між нормальною роботою економіки та строгим дотриманням карантинних правил, в першу чергу, масочного режиму і соціальної дистанції.

Раніше Степанов також називав приблизну вартість лікування одного пацієнта від важкої форми COVID-19.

Також в Офісі президента не виключають ймовірності того, що вся Україна стане однією великою червоною зоною.