94-річний натураліст Девід Аттенборо створив сторінку в Instagram і побив рекорд голлівудської актриси Дженніфер Еністон. Так, всього за чотири години і сорок хвилин на нього підписалися близько мільйон людей.

Першу публікацію Аттенборо, в якому він розповів про кліматичну кризу, зібрав 17 млн переглядів. Раніше чоловік ставився до змін клімату скептично, проте зараз називає це головною загрозою для людства.

Натураліст зареєструвався в соцмережі напередодні виходу свого нового фільму – A Life on Our Planet. Документальний фільм презентовано на Netflix 4 жовтня. Він розповідає про те, як люди знищували планету протягом останніх 70 років.

Аттенборо називає роботу своєрідними "свідченнями у справі про знищення планети людиною". За свою кар'єру Девід часто повертався в місця, де вже бував, і стикався із загибеллю цілих екосистем.

За прогнозами дослідника, якщо людство не змінить свою поведінку, вже до 2030 року амазонські ліси можуть перетворитися на савану. Океани нагріються і стануть кислотними – це вже до 2050 року вб'є коралові рифи і багато видів риби. До 2100 року планета стане настільки гарячою, що окремі регіони виявляться повністю непридатними для життя, а багато людей втратять свої житла.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Аттенборо вважає, що людям потрібно повністю відмовитися від м'яса, обмежити вилов риби, зменшити народжуваність і перейти на відновлювану енергію: "Якщо ми подбаємо про природу, природа подбає про нас".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, снігові зими українці бачитимуть раз на 10 років, експерт назвала причини: "Незворотні зміни".

Як повідомляв портал Знай.uа, це століття може бути для нас останнім, в ООН більше не в змозі приховати.

Також портал Знай.uа писав, що Google займеться поліпшенням врожайності заради майбутнього покоління.