Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про темпи зростання прожиткового мінімуму і подальшу долю пільг в країні. Також Марина Лазебна розповіла про монетизацію пільгового проїзду та темпи зростання прожиткового мінімуму на 2021 рік.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Mind.ua.

Марина Лазебна, фото: Mind.ua

Журналісти запитали, коли в Україні має стартувати довгоочікуваний процес монетизації пільгового проїзду.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Мінсоцполітики виробило законопроєкт, який передбачає внесення змін до Законів України, які встановлюють право на пільговий проїзд окремим категоріям громадян, про надання пільги на оплату проїзду у формі грошової компенсації на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування у визначених ними порядку та розмірах. Така норма узгоджується зі ст.91 Бюджетного кодексу України, якою передбачено фінансування компенсаційних виплат за пільговий проїзд за рахунок коштів місцевих бюджетів.", - заявила Марина Лазебна.

маршрутка / скріншот з відео

За словами міністра, зараз до Мінсоцполітики звертаються органи місцевого самоврядування - щодо передбачення коштів на пільговий проїзд у Державному бюджеті.

Пенсіонери, фото youtube

Журналісти спробували з'ясувати ще один важливий факт: - "Ви говорили, що підвищення мінімальної зарплати (до 5000 грн з 1 вересня 2020 року) має вплинути на детінізацію виплат у конвертах".

"Думаю, його результати будуть зрозумілі в кінці року - з аналізу ринку праці, який проводить Мінекономіки. З тієї статистики, яку вже можна побачити за місяць, можу навести цифри зростання надходжень від ЄСВ до ПФУ. Так, якщо в серпні 2020 надходження зросли по відношенню до серпня 2019-го на 11,9%, то у вересні 2020 року їх збільшилися відносно до вересня 2019-го на 20,3%. Це, безумовно, результат комплексних дій, але в тому числі і детінізація "зарплат в конвертах" за рахунок підвищення мінімальної зарплати. Додатково до проєкту бюджету на 2021 рік закладено чергові підвищення мінімальної заробітної плати. Зараз це: з січня 2021 - до 6000 грн і з липня 2021 року - до 6500 грн. Питання дискутують народні депутати, остаточне рішення буде за Верховною Радою під час голосування за державний бюджет на 2021.", - додала міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, комуналка в Україні зросте на третину: що буде в платіжках.

Як повідомляв Знай.uа, на субсидії в новому опалювальному сезоні виділили менше: кого позбавлять права на допомогу.

Знай.uа писав, "Будемо вважати, що наших дітей навчають двірники": МОН назвало зарплату викладачів у 2021.