Сонцезахисні окуляри мають велику популярність у літній період. Варто пам'ятати, що це не лише прикраса, а й захист очей від дії ультрафіолетового випромінювання. Щоб максимально убезпечити себе, потрібно знати, як обрати якісні окуляри.

Ультрафіолетові промені дійсно здатні нашкодити поверхневим тканинам очей, рогівці та кришталику. Наслідки дуже неприємні – катаракта, дегенерація, поява жовтої плями та інші порушення зору. Саме тому потрібно відповідально підійти до вибору сонцезахисних окулярів.

сонцезахисні окуляри, фото Pxhere

Фахівці Американської академії офтальмології радять носити окуляри будь-якої пори року. Краще купувати девайси зі скляними лінзами, а не пластиковими. Однак головне – це рівень захисту від УФ-променів.

Як обрати окуляри, на що звернути увагу:

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Маркування

Ідеально, якщо ви знайдете очки з позначкою UV400. Чим менше це значення, тим гірші захисні властивості виробу. Маркування UVA означає захист від довгохвильових променів, здатних проникати через одяг, скло та викликати пігментацію, старіння шкіри. UVB – дозволяють засмагати шкірі під склом.

Колір

Фахівці не рекомендують купувати окуляри з блакитними лінзами, тому що через них проникає червоний спектр променів. Через червоні очі швидше втомлюватимуться. Найкраще придивитися до зелених, коричневих, сірих, дзеркальних і рожевих кольорів.

Комфорт

Окуляри повинні сидіти добре, не бути занадто великими або маленькими, оскільки після кількох годин носіння може виникнути біль голови.

Літо, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, чи корисні вуглеводи? Що можна їсти на дієті та худнути

Як повідомляв Знай.ua, чище не буває: як відмити руки після чищення молодої картоплі