Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що ціна на газ взимку буде залежати від результату переговорів з Російською Федерацією. Про це голова уряду Олексій Гончарук розповів в ефірі Свобода слова на ICTV.

За його словами, наразі тривають переговори з росіянами про новий контракт стосовно транспортування газу через Україну в Європу.

Олексій Гончарук, фото: kmu.gov.ua

Він підкреслив, що зовсім скоро українцям повідомлять кінцеву ціну газу для спожживача. І прогнозувати, якою вона буде, ніхто не береться. Тож споживачі всі затамували подих і дружно чекають, що буде із цінами на газ у січні - лютому.

"Це дійсно фактор, що сильно впливає на ціну газу. Тому яка буде ціна газу в січні і в лютому цієї зими ми побачимо, коли стане зрозуміло, чи буде цей контракт. Це дійсно залежить від цього", - заявив Гончарук.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Він також підкреслив, що ціна газу для українців фактично не зросте навіть у випадку відсутності контракту про транзит газу з РФ.

Олексій Гончарук, фото: Уніан

"Мова йшла про гарантовану ціну, яку отримають українці. Таким чином ринок захищений від того, щоб ціни зростали вище. Тобто, умовно, якщо уявити, що транзиту газу РФ не буде і ринкові ціни взлетять в півтора рази, то ціна для українців фактично не зросте. Вона буде такою, яка була оголошена "Нафтогазом", - додав він.

Нагадаємо, Гончарук протягує Глущенка у керівники Держспоживслужби: ЗМІ показали, що не так із кандидатом.

Як повідомляв Знай. ua, у Гончарука вирішили, якої температури повинна бути "гаряча" вода в будинках українців: діставайте тазики.

Також портал Знай. ua писав, що газ для українців подешевшав в опалювальний сезон.