У ПЦУ повідомили, що Різдво в Україні не стануть переносити на 25 грудня з 7 січня, щоб не збентежити православних вірян. Крім того, у ПЦУ заявили про значні ризики від поспішної календарної реформи.

Спікер автокефальної помісної православної церкви в Україні, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря зазначив на своїй сторінці в Facebook, що перенесення дати святкування Різдва може розділити суспільство і "законсервувати" в УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні) мільйони вірян.

Євстратій Зоря, фото: РБК-Україна

В Українській Православній Церкві побоюються, що українське православ'я через перехід з Григоріанського на Юліанський календар потрапить в "сум'яття на десятиліття вперед". Священнослужитель зазначив, що навіть пропозиції про "подвійне святкування" можуть завдати шкоди для Церкви.

Раніше глава Православної Церкви митрополит Єпіфаній допускав можливість перенесення дати свята на 25 грудня, як у католиків. Проте пізніше митрополит зробив висновок, що паства до такої реформи ще не готова. Зазначається, що реформа церковного календаря передбачає не тільки перенесення Різдвяного свята, але і всіх інших.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Католицьке Різдво, фото: Телеграф

Нагадаємо, незабаром Святвечір 2019: головні звичаї та прикмети напередодні Різдва

Як повідомляв портал "Знай.ua", католицьке Різдво 2019: дата святкування, традиції, чи буде вихідний

Також "Знай.ua" писав, про католицьке Різдво 2019: головні заборони свята