Київський суд виніс нове рішення стосовно Кузьменко, що загрожує підозрюваній у справі Шеремета

Київський апеляційний суд залишив під вартою волонтера і медика Юлію Кузьменко.

Суд залишив у силі рішення Печерського райсуду Києва про утримання Кузьменко під вартою. Коли колегія із трьох суддів винесла рішення, присутні у залі кричали "Ганьба".

В Україні зміниться порядок виходу на пенсію

Міністерство соціальної політики України опублікувало детальні вимоги до майбутніх отримувачів пенсій. Згідно з ними, для виходу на пенсію з 2020 року українцям потрібно буде мати від 27 років стажу, якщо вони хочуть вийти на заслужений відпочинок з 60 років.

Популярні новини зараз

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

За розрахунками міністерства, до 2028 році в Україні лише близько 45% 60-літніх людей зможуть вийти на пенсію вчасно. Іншим через брак стажу доведеться працювати до 63 або 65 років.

Крах російського військового винищувача: опубліковано нові деталі

У Хабаровському краї розбився винищувач "Су-57". Як раніше повідомляли в російських силових відомствах, даний літак повинен був у найближчі дні надійти на озброєння армії РФ.

У російських ЗМІ пишуть, що винищувач п'ятого покоління "Су-57" повинен був перейти на баланс російської армії до Нового року і в Хабаровському краї він проходив останні випробування. Дані про випробування наразі засекречено. Варто зазначити, що один такий апарат коштує близько 2 млрд рублів.

Проект Конституції від Зеленського висміяли фотожабою

Українці у мережі висміяли проект змін до Конституції, який вніс до Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський.

Так, Олександр Бабак створив кумедну карикатуру на ситуацію, що склалася. На картинці герої фільму "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" розмірковують над нововведеннями Зеленського, називаючи себе "індіанцями". Тож, автор робить висновок, що проблеми індіанця вождя не турбують.

Перенесення Різдва на 25 грудня: у ПЦУ озвучили остаточне рішення

У ПЦУ повідомили, що Різдво в Україні не стануть переносити на 25 грудня з 7 січня, щоб не збентежити православних вірян. Крім того, у ПЦУ заявили про значні ризики від поспішної календарної реформи.

Спікер автокефальної помісної православної церкви в Україні, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря зазначив на своїй сторінці в Facebook, що перенесення дати святкування Різдва може розділити суспільство і "законсервувати" в УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні) мільйони вірян.