Відтепер українські водії зможуть показувати угоди про страхування автомобілів з екрану смартфону. Постанова про це була прийнята Кабінетом міністрів України.

Згідно із новою постановою, водії зможуть підтверджувати наявність страховки на свою автівку копією договору не лише в паперовому, а й в електронному вигляді. Цю постанову було прийнято для проведення контролю наявності в автовласників договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності з боку відповідних підрозділів Національної поліції України.

Водій зі смартфоном

Укладання договорів автострахування онлайн з відповідною електронною реєстрацією розпочалось ще в лютому 2018 року, але не існувало механізму їх перевірки. А відтепер водії зможуть показувати інспекторам договори автострахування з екранів своїх мобільних пристроїв.

Нагадуємо, що з 21 грудня в Україні працює закон, згідно з яким пільговики та отримувачі субсидій повинні підтверджувати своє право на державну допомогу.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Як писав Знай.ua, особливістю сучасних правил отримання субсидій є можливість обирати самостійно, у якому саме вигляді людина хоче її отримувати – готівковому чи безготівковому.

Також Знай.ua писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій: коли набуде чинності указ Мінсоцполітики.