Американська розвідка зафіксувала запуск ракет перед падінням українського літака в Ірані. Супутник виявив інфрачервоні спалахи і сигнали включення радара.

Іранські ППО випадково збили український "Боїнг" біля Тегерана. Причиною падіння українського літака став запуск двох ракет іранського зенітно-ракетного комплексу "Тор". Про це повідомили телеканал CBS і Newsweek з посиланням на джерела в американській розвідці.

Повідомляється, що розвідка США зафіксувала сигнали включення радара, а також два інфрачервоні спалахи. Імовірно це були ракети. Джерело Newsweek в Пентагоні заявило, що це була випадковість.

Про те, що іранська ППО спрацювала випадково , повідомили журналу Newsweek аж три джерела: представник Пентагону, високопоставлений співробітник американської розвідки і представник розвідки Іраку. За їхніми словами, ППО, ймовірно, були активні в зв'язку з завданою кількома годинами раніше атакою на американські військові бази в Іраку, вчиненою у відповідь на вбивство генерала Кассема Сулеймані.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу баз США, який був відповіддю на вбивство США генерала Кассема Сулеймані", - зазначило джерело видання в Пентагоні.

Ненавмисне знищення лайнера іранськими ППО також підтвердили високопоставлені джерела в розвідці США та співробітник іракської розвідки. Ймовірно, літак був вражений ЗРК Toр-M1.

У той же час, Центральне командування США відмовилося коментувати ситуацію. Рада Національної безпеки і Держдепартамент також ніяк не відреагували на запит Newsweek.

Разом з тим, президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить в те, що причиною трагедії стали механічні несправності. Він також зазначив, що можливо хтось зробив помилку, підкресливши, що США до цього непричетні.

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту

Як повідомляв портал Знай.ua, в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також Знай.ua писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо