Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривоніс назвав умови, які потрібні для силового звільнення Донбасу від окупантів. Про таке він розповів в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Відтак, за його словами, українська армія має передбачати такий варіант, як звільнення Донбасу за допомогою сили, а також вона має бути готова до такого розвитку подій, якщо вони, звісно, трапляться.

"Моя думка: Збройні сили України повинні бути готові до силового звільнення територій Донбасу, якщо буде ухвалено таке політичне рішення… Наскільки це буде можливо… Усе залежить від того, наскільки ми підготуємо свої Збройні сили. А ми повинні бути готові до цього і займаємося відпрацюванням зі звільнення нашої, підкреслюю, нашої землі. Ми не захоплюємо чужі землі, ми звільняємо свої землі", - сказав він.

Сергій Кривонос, Апостроф

Окрім цього, Кривоніс зауважив, що для початку, аби прийняти таке рішення, потрібно провести ряд комплексних заходів:

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"Перше - це продовження політичного руху на продовження і посилення санкцій щодо Російської Федерації. Друге - створення надійної системи територіальної оборони. Третє - посилення нашої армії і здатності її вести активні наступальні дії… І в тому випадку, коли цей комплекс заходів буде виконаний, у нас є можливість звільнити свої території силовим шляхом. У разі, якщо Росія нічого не буде робити, щоб підтримати підрозділи сепаратистів… І до цього треба готуватися", - підкреслив заступник секретаря РНБО.

Нагадуємо, що з’явилась інформація про те, що місія ОБСЄ у порушенні Мінських домовленостей звинуватила також українську сторону.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Куликовому Донецької області один із окупантів відкрив вогонь по інших бойовиках.

Також портал Знай.ua писав, що на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської області знов помітили російську військову техніку, яка порушує мінські угоди.