Працівники в закладах, які продовжили свою роботу в умовах карантину, мають обов’язково виконувати усі санітарно-гігієнічні рекомендації МОЗу. Щоб не нашкодити власному здоров’ю та українцям, які користуються їхніми послугами. Команда спецвипусків "Ревізор. Карантин" Нового каналу вже четвертий тиждень ревізує локації, де продають готову їжу. Аби показати глядачам, чи дотримуються кухарі усіх санітарних норм.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

Ведуча Юлія Панкова завжди просить працівників показати їй медичні книжки, дезінфікуючі засоби, маски та рукавиці у достатній кількості.

– Під час карантину власники закладів мали забезпечити свій персонал усіма засобами індивідуального захисту, – каже Юля. – Адже важливо, щоб кухарі змінювали маски та рукавички кожні дві години. І правильно їх утилізували. А ще часто мили робочі поверхні та руки дезінфікуючими засобами.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

Популярні новини зараз

Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Цього тижня під час ревізій ведуча Нового каналу знову виявила у закладах порушення санітарних норм.

– Прикро, що кухарі не розуміють усієї небезпеки розповсюдження коронавірусу, – каже ведуча. – Обурює, що вони не усвідомлюють, що це відбувається внаслідок їх дій. І продовжують працювати цілий день, не змінюючи маски та рукавичок.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

За допомогою люмінометра, який визначає ступінь забруднення будь-якої поверхні, ведуча перевірила рукавички кухаря, якими він торкався готової їжі.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

– Прилад показав більше 200 одиниць при допустимій нормі – 30, – каже Юля. – Тільки уявіть, яка кількість мікробів потрапить до вашого організму через їжу.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

Тому ведуча рекомендує піддавати термічній обробці готові страви, які ви замовляєте у службах доставки або купляєте "на виніс".

– Розігрівайте їжу в духовці або мікрохвильовці, – каже Юля. – При температурі вище за 60 градусів усі мікроби будуть знищені. І ви споживатимете безпечну їжу.

Ревізор. Карантин, фото Новий канал

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ревізор Панкова знайшла найбрудніше місце в супермаркеті – "Небезпечна кількість мікробів".

Як повідомляв портал Знай.uа, Ревізор показав, чому краще не їсти на вулицях – "Цвіль, документів немає".

Також портал Знай.uа писав, що київський "Ашан" потрапив у скандал, "Ревізор" умиває руки – "Справжній розсадник зарази".