У вівторок, 19 травня потужний циклон наближається до Індії і Бангладеш. Влада віддала наказ евакуювати мільйони людей, зберігаючи при цьому соціальне дистанціювання.

Про це пише TIME.

Очікується, що в середу вдень циклон Амфан обрушиться на берег, і синоптики попередили про значні збитки від сильних вітрів, сильних злив, приливних хвиль і повеней в багатолюдних містах, таких як Калькутта.

циклон Амфан \\ фото Twitter

Циклон має швидкість вітру 220-230 кілометрів на годину і, за прогнозами, ослабне до того, як зійшов на сушу близько індійського штату Західна Бенгалія і Бангладеш.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Це другий за всю історію суперциклон, що утворився над Бенгальською затокою, сказав Мрутюнджай Мохапатра, голова метеорологічної служби Індії. Першим був руйнівний циклон 1999 року в штаті Одиша, в результаті якого загинуло майже 10 000 чоловік.

"Цей тип циклону може мати катастрофічні наслідки", - сказав Мохапатра.

циклон Амфан \\ фото Twitter

Відео і фотографії з Індії та Бангладеш показують, що сім'ї поблизу узбережжя або в інших схильних до повеней районах евакуюються в укриття від циклонів. Деякі несли сумки зі своїми речами, у всіх були закриті обличчя. Чиновники ходили з села в село, з гучномовцями, що попереджають людей про шторм.

"Евакуація необхідна", - попередив Мохапатра, вказавши, що приливні хвилі можуть переміщатися на 25 кілометрів по суші уздовж багатьох річок, які перетинають дельту Бенгалії.

Влада Бангладеш попередили, що циклон може затопити великі ділянки південно-західних і південних районів. Молодший міністр по боротьбі зі стихійними лихами Энамур Рахман сказав, що евакуація почалася на південно-заході, де мешканці району Сатхира, який був спустошений в результаті циклону 2009 року, будуть переміщені в притулки.

Рахман сказав, що він наказав місцевій владі підготувати тисячі укриттів та тимчасових споруд для захисту понад 5 мільйонів чоловік до того, як циклон перетне регіон.

"У нас не буде багато часу завтра, так як очікується, що в середу ввечері циклон вже досягне суші", - сказав міністр.

За словами Мохапатри, кілька районів у Західній Бенгалії відчують удару шторму. Повінь в Калькутті є ризиком через скупченість і поганого дренажу, і штормові наганяння можуть підняти рівень річки в дельті Бенгалії, сказав він.

Рибальським траулерам і човнам в Бенгальській затоці було наказано сховатися до подальшого повідомлення.