Успішне вирощування рослин багато в чому залежить від ґрунту і виду грядок. Красиві грядки на городі можна зробити своїми руками. А в комфортних умовах і працюється простіше. Ось декілька прикладів оформлення грядок, які неодмінно захочеться повторити.

Високі грядки

Такі грядки легко зробити з підручних матеріалів. Зокрема, з непотрібних пластикових ящиків. Вони відмінно підійдуть для висадки овочів і зелені. Плюс таких грядок в тому, що їх легко перемістити в інше місце. Крім того, з пластикових та дерев'яних ящиків можна зробити високі грядки, що досить зручно для спини.

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Фігурні грядки

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Наприклад, домашній город у Франції рідко схожий на наш. Французькі грядки не лише красиві, але й досить функціональні. Яку тільки форму не надають своїм городам — водоспади, квіти, равлики... Однак, головна мета полягає в комфорті. В оформленні грядок можна використати дерев'яні балки або камені. Вони нададуть клумбі з овочами благородний вигляд.

Вертикальні грядки, скріншот: YouTube

Зручні і красиві грядки

Останні кілька років у процесі висадки полуниці активно використовують брезент. Він не дає ґрунту перемерзнути, і примхлива ягода добре росте. А грядки при цьому виглядають показно. Ще одна модна тенденція — висадження рослин в пластикову трубу, яку розміщують на підвіконні, підвішують на стіні або ж будують інші складніші конструкції.

Ще одним варіантом є підвісні грядки з пластикових пляшок — це найкращий варіант для маленької ділянки. Як імпровізовані клумби вже давно використовують гумові автомобільні шини — вони відмінно тримають землю.

Грядки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", хто не встиг посадити картоплю — сприятливі дні у травні для вдалого урожаю. Висадивши картоплю у сприятливі дні можна чекати отримання щедрого врожаю

Також Знай.uа" писав, календар городника — підживлюємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Найкращі способи підживлення полуничних грядок навесні