Тисячі українських школярів через карантин цьогоріч можуть залишитись без випускних. Цього моменту вони чекали 11 років, але свята може не відбутись. Все може пройти просто - без розкішних суконь і зачісок, без костюмів і блискучих туфель. Відомий український лікар педіатр Євген Комаровський вже відреагував на цю заяву і вказав на ряд важливих умов.

Доктор Комаровський висловив свою думку про доцільність проведення випускних вечорів у школах і дасть поради, як мінімізувати ризики при проведенні багатолюдних святкувань в період епідемії. За його словами, держава має два варіанти - дозволити, або заборонити. Відео розмови опубліковано на YouTube-каналі педіатра.

Доктор зазначає, що ніхто не хоче брати на себе такої відповідальності. Адже великі скупчення народу при коронавірусі - прямий спосіб масштабних спалахів хвороби.

"Є лише два варіанти - перши - заборонити, другий - не одобрити, а дозволити робити, що хочуть. Тобто перекласти відповідальність на школу і батьків. У ХХІ столітті люди повинні розуміти цінність свого здоров’я і нести за нього відповідальність", - емоційно висловився Комаровський.

За словами Комаровського, завдання держави не забороняти, а дати людям поради, як мінімізувати ризики на випускному, в перукарні чи супермаркеті.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "найкрасивіша дівчинка" з перекошеною фізіономією Комаровський посміявся над материнською любов'ю.

Як повідомляв Знай.uа Комаровський знайшов радикальний спосіб "убезпечити" їжу - спирт і хлорка.

Знай.uа писав, Комаровський розвінчав необхідність масок в офісах.