Папа Римський Франциск провів недільну молитву 24 травня в присутності вірян вперше за час карантину в Італії та у Ватикані. Востаннє Понтифік благословляв католиків на площі Святого Петра 8 березня, з того часу все спілкування з паствою проходило онлайн.

Папа Франциск провів молитву в бібліотеці Апостольського палацу, як і під час карантинних обмежень, однак потім вийшов на балкон для благословення. Віряни у свою чергу привітали його оплесками. Вихід глави католицької церкви супроводжувався дзвоном з дзвіниці. Папа Римський нагадав про день пам’яті католицької церкви в Китаї і висловив солідарність з китайськими вірянами.

Папа Римський Франциск, фото YouTube

У пресслужбі Понтифіка наголосили, що: "Вперше після кількох місяців Святіший Отець благословляв не порожню площу". На площу Святого Петра, яку відкрили для відвідування минулого понеділка, було допущено близько 200 осіб.

Слід зауважити, що більшість людей на площі були в масках і під час молитви зберігали соціальне дистанціювання. Низку карантинних обмежень в Італії було знято 18 травня, серед них і заборону на проведення церковних служб.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа змінить правила авіаперельотів після послаблення карантину, як потрапити за кордон. Після відновлення авіасполучення для пасажирів зміняться правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", Папа Римський Франциск закликає всіх молитися разом, щоб подолати наслідки пандемії

Також "Знай.ua" антисептики, маски і вимірювання температури — у МОЗ пояснили, як працюватиме громадський транспорт. Нові правила роботи громадського транспорту Києва