Харчові продукти можуть вироблятися за ГОСТом (державний стандарт), а можуть за ТУ (технічні умови). І найчастіше буває так, що за ТУ виробляють продукти, які не відповідають за своєю якістю до вимог ГОСТу. Але іноді сумлінні виробники опиняються у складній ситуації, оскільки ГОСТи існують не на всі продукти, пише телеграм-канал "Кошмар покупця".

Так, наприклад, їх немає для безлічі кондитерської продукції і деяких кисломолочних продуктів. Ось, приміром, є унікальний дитячий кисломолочний продукт, корисний та якісний, але ГОСТу на нього немає, а випускається він по ТУ. Є ще одна проблема – деякі ГОСТи не дозволяють виробникам поліпшити або урізноманітнити свої товари. Наприклад, компанія, яка випускає сосиски по ГОСТу, не зможе додати у них яку-небудь нову натуральну приправу, не обумовлену цим документом. В такому разі він буде розробляти власні ТУ.

Ціни на продукти, скріншот з відео

Виявилося, що ГОСТи не встигають за стрімким розвитком харчової промисловості. Мало того, бувають ситуації, коли старі ГОСТи скасовують, а нові не встигають затвердити, і ця "мить між минулим і майбутнім" може тривати місяцями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Нагадаємо, їжа богів – готуємо смачну рибу за рецептом стародавніх племен.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв: курячі рулетики з сиром і шпинатом — простий рецепт перетворить звичайний обід у святковий.

Також портал "Знай.ua" писав: ніжний пляцок "Маківка" з горіхами та шоколадом підкорить ваших гостей – покроковий рецепт.