Президент України Володимир Зеленський опублікував електронну декларацію. У ній відображені всі доходи, витрати і зобов'язання президента за 2019 рік. Зокрема, за цей період Зеленський та його сім'я заробили 28 602 468 грн. У загальній складності до бюджету було сплачено 3.6 млн грн. З них заробітна плата Зеленського на посаді президента з травня по грудень 2019 року склала 208 787 грн.

Також у декларації зазначений дохід від облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). З них президент отримав 5 100 000 грн, і відразу ж придбав нові, на 5 200 000 грн. Крім того, Зеленський отримав 4 423 000 грн продаж нерухомості, яка перебувала на вулиці Велика Васильківська в Києві. Майно належало дружині президента Олені Зеленській. Також президент задекларував годинник ROLEX, але їх вартість не вказав.

Володимир і Олена Зеленські, скріншот: Instagram

Також президент продав всі компанії, які зареєстровані в Російській Федерації, однак у нього залишилися два бренду “Слуга Народу”, зареєстрованих в Україні. Були продані і 12 українських компаній, які належали Зеленському. У загальній складності за них він отримав 246 144 грн.
Зрозуміло, в декларації згадана і скандальна поїздка в Оман. У документі йдеться, що її оплатила дружина президента Олена Зеленська.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.иа повідомляв, що майно задекларував і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, у війні влади з зеленої енергетикою програє Україна, а не інвестори – експерт.

Як повідомляв Знай.иа, Кабмін перевірить зловживання на "Укрзалізниці" за закупівлю струму у наближених Андрія Геруса трейдерів.

Знай.иа писав, доплати пенсіонерам старше 75 - коли і скільки "бонусів" отримають українці.