У NASA підтвердили, що погода дозволяє провести запуск Crew Dragon. Завантажено паливо. В рамках місії SpaceX Demo-2 астронавти Дуглас Херлі і Роберт Бенкен вирушають до Міжнародної космічної станції з космодрому Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Перший в світі комерційний пілотований корабель Crew Dragon з екіпажем на борту успішно стартував з мису Канаверал, США. Розробкою шаттла займалася компанія Space X Ілона Маска. До цього Америка дев'ять років відправляла своїх астронавтів на російські ракети.

Екіпаж ракети, фото: youtube

Як себе почуває екіпаж ракети після зльоту поки що невідомо. Але вони постійно на зв’язку.

Вид з МКС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Вдень у суботу в NASA повідомили, що планують провести запуск, однак шанс його скасування залишається колишнім - 50%. Якщо запуск не відбудеться сьогодні, то залишається ще два резервних дні - 2 і 3 червня.

У липні 2011 року NASA востаннє самостійно вивело екіпаж на навколоземну орбіту. Потім космічну програму Space Shuttle закрили. На думку експертів, однією з причин стала дорожнеча запусків ракет — політ одного шаттла обходився приблизно в 450 млн доларів.

МКС на орбіті Землі

Вартість старту ракети Ілона Маска Falcon 9 зараз становить близько 60 млн доларів. При цьому в майбутньому підприємець планує знизити ціну майже на третину — до 43 млн доларів

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 28 травня запуск космічного корабля до МКС Crew Dragon компанії SpaceX з астронавтами Дагласом Херлі і Робертом Бенкеном на борту відкладено через погодні умови за 16 хвилин до запланованого старту.

Як повідомляв портал Знай.ua, SpaceX уперше за останні 10 років повинна була відправити астронавтів NASA в космос з території США.

Також портал Знай.uа писав, що SpaceX випустила симулятор стикування з МКС.