Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на численну критику з боку українців щодо роботи МОЗ та нагадав про псевдореформу медичної галузі в державі.

Відповідний відеоролик оприлюднили на офіційній Facebook-сторінці МОЗ.

"Останнім часом МОЗ згадують у негативному тоні, звинувачують у всіх можливих і неможливих злочинах. Здійснюють медійні атаки і політичний тиск. Тому я вважаю за необхідне прояснити ситуацію. На посту міністра вже два місяці і можу стверджувати – системи охорони здоров'я в Україні немає. Це окремі осколки радянського минулого, шматочки абстрактних нездійснених проектів майбутнього, відсутність нормальної нормативної та ресурсної бази, а система повністю знищена", – сказав Степанов.

Максим Степанов, фото YouTube

За його словами, наразі інформаційне поле поділено на дві категорії людей: перші – учасники "псевдореформи", які мали абсолютну владу і за 4 роки нічого не зробили; інші – лікарі і медичні працівники, які опинилися перед загрозою звільнення.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Зараз ці реформатори стали критиками чого завгодно, лише б піднімати галас, щоб відволікати українців від провалів своєї діяльності. Все, що вони отримали – це загроза звільнення десятків тисяч медиків і закриття сотень лікарень, дефіцит ліків та медобладнання, відтік українських лікарів за кордон. Це результати їх напрацювань... Як доручив президент, ми виправимо помилки, допущені п'ять років тому при плануванні медичної реформи...", – наголосив міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чому українцям не можна розраховувати на антитіла.

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.