У Сполучених Штатах Америки українська журналістка "Голосу Америки" Христина Шевченко стала жертвою жорсткого і підступного нападу. Повідомляється, що на дівчину напали під час роботи, коли вона робила сюжет про акції протесту і мародерство.

Про це стало відомо завдяки повідомленню самої журналістки в соціальній мережі Facebook і видання "Голос Америки".

Христину вдарив один з активістів-лутерів (мародерів, від англ. looting) кулаком у голову, через це вона впала, а на ногу впав штатив з камерою. Інцидент стався під час протестів в Санта-Моніці (Каліфорнія).

Журналістка Христина Шевченко, фото: Facebook

"Я знімала різні протести в Україні, але "отримала по голові" в американському. У Санта-Моніці знімала відео, як активісти-лутери увірвалися до магазину. Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім'я", - написала дівчина.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Активіст-лутер, який атакував українську журналістку, фото: Facebook

"Лутера", який напав на журналістку, вдалося зняти. За словами Христини, в момент атаки він прокричав "давай заберемо у неї камеру". Журналістка каже, що впала, втративши свідомість на кілька секунд. Коли отямилася, почала кричати, що преса, і підстрибуючи дісталася до машини. Їй допомогла одна жінка.

У лікарні Христині діагностували перелом двох пальців ноги і легку травму голови. Крім того, у лікарні, за її словами, дуже багато пацієнтів з різними травмами, отриманими на протестах. Лікарі ледве справляються.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Black lives matter - у США легенди шоу-бізнесу перетворилися на медиків, щоб надавати першу допомогу постраждалим.

Як повідомляв Знай.uа гучні та сповнені любові - Аріана Гранде, Емілі Ратаковскі і Періс Джексон приєдналися до протестних акцій в США.

Знай.uа писав, я не Джордж Флойд — Мосійчук показав зворотну сторону протестів у США.