Резиденція "Межигір’я", що раніше була власністю президента-втікача Віктора Януковича, за законом мала б потрапити в руки офіційного управителя. Втім, через політичні складнощі наразі нею володіють громадські активісти.

Особливої проблеми у цьому нема, вважає міністр юстиції України Денис Малюська. Про це він розповів в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Вони захопили, не захопили… почали керувати "Межигір'ям". Туди проводяться екскурсії. Вони за це беруть гроші. В принципі, вони й утримують цей об'єкт. Нічого трагічного там не відбувається. Якесь збереження майна там є", – розповів очільник Мін’юсту.

Він уточнив: громадські активісти відразу після Майдану почали працювати у колишній резиденції Януковича. Однак, згідно із законодавством майно повинно було б перейти за конкурсом до офіційного управителя, компанії з управління активами, яка, наприклад, зобов’язалася б розвивати "Межигір'я".

"Через політичні складнощі цього питання… Тому що люди, які там працюють, особливо не хотіли цей актив залишати, а небезпеки для активу немає, мені здається, нічого і не відбувається. Він як був у користуванні цих людей, так і залишається", висловився Малюська про "Межигір’я".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нагадаємо, Суд вирішив долю Межигір'я

Як повідомляв портал Знай.ua, Межигір'я "розпилюють" після втечі Януковича

Також Знай.ua писав, Межигір'я знову потрапило в руки до колишніх власників