Варто нагадати нашим читачам, що в Україні з 1 червня розпочали роботу перші 50 камер системи автоматичної фото - і відеофіксації порушень ПДР. Для початку, система стартувала в Києві.

Тепер співробітники Нацполіції за допомогою камер фіксуватимуть: перевищення швидкості; проїзд на червоне світло, порушення правил зупинки, стоянки, рух по тротуарах і т. д.; виїзд на смугу зустрічного руху.

Але, з'явилася інформація, що в Києві система автоматичної фіксації правил дорожнього руху (ПДР) переплутала одну букву в номерних знаках автомобіля. Про це повідомив громадський активіст Влад Антонов в мережі Facebook.

Система автофіксації ПДР помилилася, скріншот: Facebook

За його словами, в результаті цієї помилки замість порушника на автомобілі марки Daewoo штраф отримав його знайомий, який їздить на BMW.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

"Система переплутала одну букву в номері і замість порушника на Деу штраф отримав наш знайомий на БМВ:)", - написав на сторінці у соцмережі активіст. "Зрозуміло, що чиновники вникати в таке не будуть", - зазначив Антонов, запитавши, що робити в такому випадку.

Також варто нагадати нашим читачам, що за перші 17 годин роботи система відеофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксувала понад 35 тисяч випадків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Харковом у дивній ДТП загинув пішохід-самогубець, - двічі кидався під колеса.

Як повідомляв Знай.uа у Харкові на водіїв відкриється "полювання" - з'являться сотні відеопасток.

Знай.uа писав, як дізнатися про порушення, сплатити штраф і оскаржити помилку — все про автофіксацію ПДР.