З березня в Україні триває карантин. І поки що невідомо, коли закінчиться. Такі обставини пагубно вплинули на економіку країни. Додалось проблем як і людству загалом, так і продовольчій сфері.

В жодному разі не можна упустити з виду зростання і підняття цін на продукти та предмети гігієни. Це все ще спочатку продавалося великими тиражами, але і, у свою чергу, за такими ж по зростанню цінами.

Капуста на ринку, фото pxhere

Потрібно взяти до відома, що Українська плодоовочева асоціація (УПОА) на цьому тижні простежила зростання цін на продукти овочевої та плодово-ягідного сегментів, а саме: вартість кабачка зросла аж у 10 разів, огірки піднялися в 3 рази, а ягоди і кісточкові фрукти також тримаються на висоті.

Директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва сказала, що ціна на тепличний огірок зросла приблизно в 2,8 рази. Тепер вона зупинилася на рівні 16-18 грн за 1 кг. Причиною цього директор назвала скорочення самої пропозиції, а саме те, що в тепличних комбінатах у наш час проводять зачищення, а це тягне за собою значне скорочення вибірок цієї тепличної продукції.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

До цього всього ще додалася інформація, що продукти подорожчають через погодну ситуацію. Найбільше, за прогнозом експертів, подорожчає картопля.

Хлібобулочні вироби у супермаркеті, скріншот: YouTube

Більше того, незважаючи на поточні реалії, коли ринок овочів щодо моркви, картоплі і капусти трохи впав, в подальшому, вже після середини серпня, ситуація може змінитися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям підвищать прожитковий мінімум – що буде з пенсіями та зарплатами з 1 липня.

Знай.uа писав, українцям восени підвищать мінімалку - скільки докинуть до зарплат.