Українські туристи найближчим часом для туристичного відпочинку зможуть відвідати чотири європейські країни, серед яких одна країна Євросоюзу. Разом з тим Грузія, яка наразі закрита, обіцяє відкрити кордони з 1 серпня. Країна планувала відкрити аеропорти з початку липня, але через ситуацію з коронавірусом відклала це рішення на місяць.

Як повідомляє УП попри те, що ЄС не скасував з 1 липня заборону на в’їзд для українців, одна з країн блоку знайшла лазівку, яка дозволяє отримати туристичний потік, не наражаючись на відкритий конфлікт з Єврокомісією. Для цього усіх туристів, які їдуть витрачати кошти, влада віднесла до категорії "гостей, візит яких важливий з мотивів економічної безпеки Хорватії".

Аеропорт, скріншот: YouTube

Зазначається, що для в’їзду в країну достатньо показати видруковане бронювання номера у будь-якому офіційно зареєстрованому готелі або гостьовому будинку на території Хорватії. Проте такий сценарій не зможуть повторити більшість держав ЄС. Пояснюється це тим, що Хорватія не в Шенгені. Відповідно на її кордонах з іншими членами ЄС є контроль, тож звідти турист не зможе непоміченим потрапити до Австрії чи Німеччини.

Водночас до самої Хорватії можна потрапити літаком або автомобілем, оскільки віднедавна Угорщина відкрила транзитний проїзд своєю територію для громадян України.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Аеропорт, скріншот: YouTube

Приймати українських туристів почала ще одна балканська держава – Албанія. Ця країна, що не є членом ЄС, також дозволяє в’їзд українцям і не має жодних обмежень. Автомобілем туди за нинішніх обмежень не доїхати, але до албанської столиці Тирани літають рейсові літаки.

Своєю чергою Туреччина планувала відкрити кордони для українських туристів з 1 липня, але насправді зробила це ще наприкінці червня. Проте, для туристів, які летять на курорти Анталії, діє особлива вимога: "Після прильоту до Туреччини вимагатиметься страхування, яке б покривало лікування від COVID-19", – пояснює посол України Андрій Сибіга.

Наразі невідомо, як вимога діятиме на практиці, але не виключено, що для забудькуватих туристів страхові поліси продаватимуть також на місці. Проте не буде зайвим попіклуватися про це ще в Україні, перед вильотом.

Готель в Туреччині, фото pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробирались до Європи під покровом ночі — на кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня