Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який передбачає скасування кримінального покарання за водіння в нетверезому вигляді.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Як відзначається, ще в листопаді 2018 року народні обранці ухвалили законопроект, який мав запровадити кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані. Однак, його дію відклали до 1 липня 2020 року.

А вже 17 червня 2020 року нардепи прийняли інший закон № 3314, який вводить поняття "кримінального проступку" і підвищує штрафи за повторне водіння в нетверезому стані. Таким чином, норми прийнятого в 2018 році закону чинності не наберуть, оскільки вони замінені новими нормами.

Поліцейські, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

А відтак, згідно з новим законом, який передбачає тільки збільшення штрафів, нетверезих водіїв каратимуть як за адміністративне правопорушення.

У пояснювальній записці до закону сказано, що цілями його прийняття є гуманізація відповідальності і встановлення механізму забезпечення швидкого розслідування кримінальних злочинів невеликої тяжкості та зменшення навантаження на слідчих органів попереднього розслідування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, водіям розповіли, скільки нових автомобілів цього року поповнили український ринок.

Як повідомляв портал Знай.ua, українським водіям можуть дозволити кермувати автомобілем без водійських прав чи інших документів.

Також Знай.ua писав про те, що у столиці помітили чимало автомобілів з маловідомими знаками на номерах. Водіям показали карту з новими номерами по областях.