Популярний дитячий лікар вважає, що всі злісні заяви на адресу Галини Третьякової викликані невіглаством і некомпетентністю.

Лікар Євген Комаровський заявив, що люди, яких обурив термін "діти низької якості" нічого не розуміють в соціальній політиці і економіці. Цій темі доктор присвятив випуск на своєму YouTube каналі.

Комаровський пояснив, що автором терміна "діти низької якості" є зовсім не нардеп від "Слуги народу" Галина Третьякова, а американський економіст, лауреат Нобелівської премії 1992 року Гері Беккер.

А народна депутатка від партії "Слуга народу" у своєму висловлюванні про неякісних дітей просто використала термін Беккера.

"Під терміном "якісна дитина" Беккер мав на увазі еквівалент коштів, які вкладено у здоров'я та освіту дитини. Вкладаючи гроші у спосіб життя, освіту, здоров'я дитини, ми отримуємо дітей високої якості. Не вкладаючи - низької якості. До того, про що ви подумали, це не має відношення. Йдеться про доцільність витрат. Під витратами мається на увазі час дорослих. Зараз час дорослих дуже цінується, коли люди за одиницю часу заробляють досить багато, люди не готові мати багато дітей і витрачати на них багато часу. Це один з економічних варіантів, чому зменшується народжуваність. За Гері Беккером, роботи якого визнані в усьому світі, якість дітей - це один з популярних термінів. Його роботи - це класика для будь-якої людини, що займається соціальною політикою", – пояснив Комаровський.

Саме тому, вважаэ Комаровський, фраза Третьякової, яка викликала такий резонанс в суспільстві, не є образою.

"З точки зору теорії Гері Беккера, це класична ілюстрація. Сім'я народжує дитину, не тому що він їм потрібен, а тому що хочуть від держави гроші і пропити. Звичайно, якщо ці гроші вкладаються не в дитини, а в горілку для тата і в сигарету для мами, то ми отримуємо дітей дуже низької якості. З точки зору економічної теорії що тут незрозумілого? ".

На думку Комаровського, хейтери Третьякової неправильно зрозуміли її посил і накинулися на неї.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Я був у такій шкурі, як вона. Коли хтось дає команду – і вся зграя кидається на одну людину. Помилка в тому, що людина починає виправдовуватися. Як Джордано Бруно: А все-таки вона крутиться... Це не я сказав, це Гері Беккер сказав", – зазначив Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, як правильно вирішити проблеми старших дітей у сім'ї.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський поділився з українцями цінними порадами, як мінімізувати ризик хвороб серця та інсульту.

Також Знай.ua писав, Комаровський пояснив, чи справді чорниця - панацея від поганого зору