На Донбасі російські окупанти вчергове начхали на домовленості та атакували не тільки позиції українських героїв, а й цивільне населення. Без жертв не обійшлося – від рук бойовиків загинула жителька Зайцевого.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

"3 липня збройні формування Російської Федерації 20 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши артилерійські системи, міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Минулої доби окупанти цілили не лише у бік наших позицій, але й цинічно обстріляли прифронтові населені пункти, де продовжують проживати цивільні особи", - йдеться в повідомленні.

Військові, фото: Міноборони

Зокрема, загарбники відкрили вогонь поблизу Новотошківського, Південного, Залізного, Шуми, двічі біля Оріхового, Хутора Вільного, Попасної, Катеринівки, Водяного, Кам’янки, Старогнатівки та Піски.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Крім того, збройні формування Російської Федерації на світанку відкрили вогонь і по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок обстрілу з мінометів 82-го калібру загинула місцева мешканка Бихова Олена Іванівна, 1940-го року народження. А вже в Авдіївці одна із мін бойовиків зруйнувала дачний будинок - від пожежі, яка виникла, загорілася ще й сусідська будівля.

"Внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів", - наголосили в штабі ООС.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські герої розбомбили російську базу та звільнили частину Донбасу – "Доставляли багато клопоту"

Як повідомляв Знай. ua, бойовики збили вертоліт СБУ та ЗСУ, річниця непоправної втрати України.

Також Знай. ua писав, що на Донбасі вороги з гранатометів і кулеметів атакували українських героїв.