Під Верховною Радою України мітингарі, що виступають проти прийняття нового мовного закону, запалили імпровізоване "багаття" з гілок та димових шашок з рожевим димом. Цим дійством активісти хотіли підкреслити, що законодавці збирають "спалити" (тобто знищити) українську мову.

Про це повідомляє Telegram-канал Pavlovsky News.

"Не підливайте олії у вогонь, не чіпайте мову", - йде мова на транспаранті, розміщеному біля ватри.

"Сьогодні мітинг не такий масовий, якщо порівнювати з вчорашнім, але захисники української мови вирішили кількісний мінус компенсувати якісним перформансом", - зазначили у Pavlovsky News.

Повідомляється, що хоча законопроект і включено до порядку денного парламенту, не виключено, що його не встигнуть розглянути.

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Так, заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук висловила думку стосовно того, що Верховна Рада, ймовірно, не встигне розглянути законопроєкт №2362 про навчання російською мовою в школах до 2023 року: "Думаю, що до нього навряд чи дійде черга щодо голосування, він восени вже не буде актуальним, тобто його не буде сенсу виносити на розгляд четвертої сесії парламенту. Якщо все ж він буде проголосований, то у мене відчуття, що буде багато голосів, щоб його відхилити більшістю голосів у залі".

Наразі у фракції "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо розгляду даного законопроєкту. Зокрема, за словами нардепки Ірини Верещук, даний закон і зовсім слід відкликати.

"У нас є стаття 10 Конституції, де чітко прописано, що державною мовою в Україні є українська. Також там говориться про те, як мають захищатися і російська мова, і мови інших нацменшин, які є в Україні", – сказала Верещук.

А вже голова Комітету з питань гуманітарної та інформполітики Микита Потураєв, навпаки вважає, що законопроєкт потрібно виносити на розгляд парламенту.

"Це політичне питання: він не про освіту, не про науку... Нехай зал Ради раз і назавжди скаже своє вагоме слово", – заявив Потураєв.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварі…"

Як повідомляє портал "Знай.uа", Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися язиками"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.uа писав, що "cлуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями