У понеділок, 20 липня, по всій Україні буде досить тепло, але сильної спеки не передбачається. У всіх областях буде сухо, крім західних, в Карпатах і на Закарпатті стихія просто шаленітиме. Протягом наступного тижня в Україні очікуються дощі та до +32° тепла.

Читайте Знай у Google News!

За прогнозом Укргідрометцентру, синоптики обіцяють на початку наступного тижня на всій території країни, окрім центральних областей, короткочасні дощі. У поєднанні зі спекою - справжні тропіки.

Температура у південних областях вночі 15-20°, вдень 27-32° тепла. На решті території вночі 12-17°, вдень 24-29°, у західних областях 20-25°.

Погода, фото: Український гідрометеорологічний центр

Популярні новини зараз

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

Показати ще

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попереджають про підвищення рівнів води у річках західних областей.

Так, протягом другої половини дня 19 липня та вночі 20 липня в мiсцях проходження сильних злив на малих водотоках і у верхiв'ях рiчок Закарпатської області спостерігатиметься швидкоплинне пiдвищення рiвнiв води на 0,3-0,8 м, формування значного мiсцевого і схилового стоку з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах, а також утворення локальних селевих потоків та зсувiв перезволоженого грунту.

Зливи в Києві, фото Facebook

Крім того, за даними ДСНС, 19-20 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 1 м над рiвнями на 8:00 17 липня, можливий вихід води на окремі ділянки річкових заплав. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

Крім того, 20-21 липня, у зв'язку з очікуваними опадами, в басейнах Прута, Сірету очікується зміна гідрологічного режиму з підйомами рівнів води на 0,2-0,7 м над рівнями на 8:00 19 липня, без негативних наслідків.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, коли літо "пектиме" по повній – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.