Збільшення мінімальної зарплати, ініційоване Президентом України Володимиром Зеленським, опинилося під питанням. Причиною цього став протест Європейської Бізнес Асоціації.

Про це пише агентство "Інтерфакс-Україна".

Європейська Бізнес Асоціація виступає категорично проти недавнього законопроекту глави держави, згідно з яким мінімальна зарплата в країні повинна була піднятися до 5 тис.гривень вже з 1 вересня 2020 року. Там стверджують, що ініціатива спричинить за собою зростання "тіньових" зарплат.

"Асоціація наполягає на неприйнятності законопроекту за номером 3963, якщо не буде знижена максимальна величина бази нарахування ЄСВ для недопущення зростання навантаження на сумлінних платників. Немає сумнівів, що саме Сумлінні платники відчують посилений тиск з боку держорганів, який вони будуть здійснювати в спробі компенсувати неминучі податкові втрати, що виникли через зростання тіньового сектора"

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

В асоціації також додали, що незважаючи на ініціативу підприємців обговорити даний законопроект, він був внесений на розгляд депутатами Верховної Ради України без будь-яких попередніх консультацій з підприємницькою спільнотою.

Нагадаємо, раніше Зеленський вирішив підняти мінімалку з 1 вересня.

Як повідомляв портал "Знай.иа", "Це вирішує не армія", - у Зеленського заявили про кінець війни.

Також "Знай.иа" писав, що Володимир Зеленський відвідав продуктовий магазин в рамках робочого візиту в Бахмут.