ЗМІ, користувачі соцмереж і низка дослідників були вражені знахідкою, фото якої почало поширюватися в мережі Internet. На знімку можна побачити предмет, дуже схожий на старий стільниковий телефон - однак він вирізьблений на камені або глиняній дощечці, а замість цифр на "кнопках" - символи, написані клинописом. Однак розгадка була простою - насправді предмет виявився підробкою, чи точніше - фантазією художника про те, яким би міг виглядати стільниковий телефон

Читайте Знай в Google News!

Джерело: британське видання Express.

ЗМІ писали, що предмет знайдено в Австрії, що також викликало здивування - це досить далеко від регіону близькосхідної Месопотамії.

"Вавилонський телефон" і мобільні телефони

Популярні новини зараз

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Також різнився у повідомленнях оціночний вік знахідки: подекуди писали і про 3500 років, і про 800 років (це було б навіть ще дивніше - на той час клинопис вже був забутий і ще не дешифрований).

Однак пояснення виявилося прозаїчним: автором незрозумілого предмета є художник Карл Вайнгартнер який після декількох сотень публікацій в ЗМІ був вимушений спростовувати хибні твердження. Сам чоловік стверджує, що не планував містифікацію і фото його роботи було використано без дозволу.

Нагадаємо, що найдавніший череп змусить переглянути історію.

Також портал Знай.uа писав, що скіфи призвели археологів у своє стародавнє місто.