Служба безпеки України затримала підозрюваного в організації підпалу автомобіля журналістки "Радіо Свобода" у Львові Галини Терещук.

Як повідомляється на сайті спецслужби, йдеться про колишнього майора поліції Михайла Чердака

"Служба безпеки України викрила у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, у січні цього року організував підпал автомобіля журналістки “Радіо Свобода”. Оперативники спецслужби встановили місцезнаходження та на виконання рішення слідчого судді затримали зловмисника", – йдеться у повідомленні.

Прокурорка Львівської області Ірина Діденко повідомила, що затриманий 43-річний старший оперуповноважений кримінальної поліції Франківського відділу, за версією слідства, у змові із замовником підшукав виконавця, дав йому завдання, а після цього передав кошти за виконану роботу. Підозру йому підготували ще 11 лютого, але він переховувався, його оголосили у розшук.

Зазначимо, автомобіль, що належить журналістці “Радіо Свобода” Галині Терещук, підпалили у Львові ніч на 30 сіня. Вогнем пошкодило передню частину кузова та моторний відсік. Ніхто з людей не постраждав.‬

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Кримінальне провадження відкрили за статтею “умисне знищення або пошкодження майна журналіста”. Як основна версія тоді розглядалася професійна діяльність Терещук.

Безпосереднього виконавця злочину, 19-річного мешканця Хмельницького Якоба Сарахмана, затримали в Одесі через тиждень після підпалу. Його засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Хлопець зізнався, що погодився за п’ять тисяч гривень підпалити автомобіль журналістки. Він сприяв розслідуванню злочину та уклав угоду зі слідством.

Пізніше стало відомо, що до організації підпалу авто журналістки причетний ексмайор львівської поліції Михайло Чердак. Його не затримали, оскільки він утік і перебував у розшуку.

Замовником підпалу автомобіля журналістки вважають раніше судимого Вадима Дмитренка, в очікуванні суду він перебуває під домашнім арештом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Львові схопили паліїв авто журналістки, один із злочинців носить погони

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові спалили автівку відомої журналістки

Також Знай.ua писав, Зеленський відреагував на підпал авто журналіста "Схем"