Українцям розповіли, чи має право фізична особа-підприємець зберігати у себе трудову книжку працівника. Відповідь на це питання Дали в Пенсійному кур'єрі і опублікували в офіційному акаунті Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"згідно з пунктом 2.21 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58, зареєстрованого в Мін'юсті 17.08.1993 за № 110 (із змінами), трудові книжки працівників, які працюють на умовах трудового договору у фізичних осіб — суб'єктів підприємницької діяльності без створення юридичної особи з правом найму, та фізичних осіб, які використовують найману працю, пов'язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо), зберігаються безпосередньо у працівників", - сказано в повідомленні.

Таким чином підприємець не має права зберігати трудові книжки працівників, з якими укладено трудові договори.

Раніше повідомлялося, що в Україні дані про трудовий стаж можна зберігати не тільки в традиційній паперовій трудовій книжці. Держава все активніше просувається в цифрову еру, тому тепер доступним став і сервіс електронної трудової книжки. Завдяки йому інформація зберігається централізовано, без ризику її втрати, а всі розрахунки і подання робляться автоматично.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Для ФОП вступили у дію нові правила

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Нагадавши, електронну трудову книжку може зробити собі кожен, проста інструкція.

Як повідомляв Знай. ua, українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".

Також Знай. ua писав, що страховий стаж в Україні, що потрібно знати всім бажаючим вийти на пенсію.