Соплі, кашель, ломота у тілі... ще рік тому українці махали на це рукою і йшли на роботу, випивши Фармацетрон чи Флюколд. Але зараз не час для легковажності - коронавірус активно поширюється в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Якщо відчуваєте нездужання, слід телефонуватм сімейному лікарю. Лікар ЦПМСД №2 Подільського району Києва Наталія Васильєва пояснила, які обстеження забезпечать українцям БЕЗКОШТОВНО при підозрі на COVID-19, а за що доведеться платити.

карантин в Україні, фото: Уніан

"Інші віруси і бактерії ніхто не відміняв. Ось, наприклад, зараз у мене під наглядом 9 пацієнтів з 4 сімей, у яких або вже діагностовано COVID-19, або вони контактні і чекають результату тесту. І в той же час кожен день приходять на прийом кілька людей, у яких звичайні симптоми застуди – всім відома ГРВІ. У сезон масових захворювань таких пацієнтів зазвичай більше 10 в день. Тому ми дуже насторожено чекаємо цієї осені, коли до симптомів застуди та грипу додасться ще й коронавірус", - зазначає лікар.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Якщо лікар дійшов до висновку, що це COVID-19, він виписує направлення на ПЛР-тест і передає його мобільній бригаді, яка на наступний день приїжджає до вас додому.

коронавірус, фото delo.ua

Навіть лікар не завжди може прослухати запалення, необхідно інструментальне обстеження. Особливість пневмонії при коронавірусі в тому, що її можна побачити лише на КТ (комп'ютерна томографія).

"На жаль, безкоштовне обстеження хворого на КТ не входить в повноваження сімейного лікаря. Безкоштовно ми маємо право направити на рентген. На комп'ютерну томографію можемо видати тільки напрямок, уточнивши характер обстеження, але де проводити КТ-вибір за пацієнтом", - додає лікар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "червона" і "помаранчева" зони в Україні суттєво розширилися: список регіонів з найбільш жорсткими карантинними обмеженнями.

Також портал Знай.uа писав, що у МОН пояснили батькам школярів, чому сніданки в пакетах.